29 87 75 99 info@ascendfys.dk

Efterfødselstræning

Fysioterapeut Charlotte Porsgaard har udviklet den kombinerede behandlings- og træningspakke i forlængelse af sin egen tilbagevenden efter barsel.

Hos Ascendfys kan du få 5 x TRÆNING (60 min) + 2 x FYSIOTERAPI BEHANDLING (30 min) for 1000 KR. Skriv eller ring til os på 29 87 75 89 for at komme igang med efterfødselstræning.

” I klinikken ser jeg mange kvinder med lænde-, bækken- og nakkegener med eller uden symptomer i arme og ben efter graviditet og fødsel. Nogle af dem er lige blevet mødre, men hos lige så mange er det ældre gener, vi kommer til at tale om, som en del af deres historie i forbindelse med nyere skader.   Fælles for dem alle er, at ingen af dem er blevet tilbudt genoptræning i forbindelse med graviditet og fødsel, og meget få har fået behandling for deres skader og gener – selvom det er tiltrængt! I august 2016 blev jeg selv mor og jeg blev meget overrasket over, hvor medtaget jeg var efter graviditet og fødsel og hvor stor en del af mit fokus og overskud, der gik til min egen fysik. Faktum er, at der går mange kvinder rundt med gener og smerter, som er helt unødvendige. Det kan vi gøre bedre!”

– Fysioterapeut Charlotte Porsgaard

Efterfødselspakken er til dig, der har:

 • Behov for en nænsom opstart på træning efter graviditet og fødsel
 • Problemer med lænd og bækken fra graviditet og fødsel
 • Gener fra nakke, ryg og skuldre fra løft og amning
 • Symptomer i benene og/eller armene
 • Gavn af træning kombineret med behandling af dine gener
 • Behov for massage til din ømme og overbelastede muskulatur

Efterfødselspakken har:

 • Fokus på Mor
 • Målrettet styrke-, og stabilitetstræning og specifikke stræk
 • 10 min. afspænding efter hver træning, da restitution er lige så vigtig som træning
 • Små hold af max 8 personer
 • Træner, der er uddannet fysioterapeut
 • Al udstyr til rådighed
 • Tilmelding til træning fra gang til gang
 • Høj flexibilitet for behandling, når det passer dig
 • Mulighed for forlængelse af træning og behandling

Træningstid og tilmelding:

 • Hver MANDAG KL 11-12

Tilmeld dig via eventet for Efterfødselspakken på vores facebook-side: https://www.facebook.com/ascendfys/ eller send en sms til tlf. 29 87 75 96. Oplys dit navn, antal (fx din mødregruppe) og træningsdato du tilmelder.

 

Tider for behandling:

 • On-line book din behandling i de åbne tider hos fysioterapeut Charlotte Porsgaard på vores hjemmeside: https://ascendfys.dk/booking/
 • Aftal en tid til din behandling om formiddagen udenfor tiderne på on-line booking med Charlotte, når du er til træning eller ring på 29 87 75 96.

 

Sted:

 

Betaling, henvisning og tilskud:

 • Du betaler for Efterfødselspakken som et engangsbeløb hos Ascendfys.
 • Du kan betale kontant, med dankort eller mobile pay
 • Du behøver ikke nogen henvisning fra lægen for at deltage i Efterfødselspakken.
 • Da Efterfødselstræning foregår som holdtræning, kan du få tilskud hos Sygesikringen Danmark til træning og behandling, hvis du er medlem hos dem.

Har du andre sundhedsforsikringer eller pensionsordninger, der giver tilskud til fysioterapi, kan de fortælle dig, om du kan få tilskud. Baby er velkommen i barnevogn eller ved siden af mor under træning, afspænding og behandling. Hvis du har nogle spørgsmål omkring Efterfødselspakken, så er du velkommen til at ringe til os på 29 87 75 96

Efterfødselspakke  FAQ

 

Q: HAR ASCENDFYS ÅBENT FOR TELEFONEN?

Mandag: 08:00-18:00
Tirsdag: 08:00-16:00
Onsdag: 08:00-16:00
Torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00

 

Q: HVAD KOSTER EFTERFØDSELSPAKKEN?

5 x 60 min. og 2 x 30 min. behandling koster 1000 kr. Dvs. du betaler 100 kr/træning og 250 kr/behandling

 

Q: HVORDAN BETALER MAN FOR EFTERFØDSELSPAKKEN?

Du betaler for Efterfødselpakken som et engangsbeløb hos Ascendfys. Du kan betale kontant, med dankort eller mobile pay.

 

 Q: SKAL JEG HAVE EN HENVISNING FØR JEG KAN TILMELDE MIG EFTERFØDSELSPAKKEN?

Du behøver ikke nogen henvisning fra lægen for at deltage på Efterfødselspakken.

 

Q: KAN JEG FÅ TILSKUD TIL EFTERFØDSELSPAKKEN?

Da træning foregår som holdtræning, kan du få tilskud hos Sygesikringen Danmark til træning og behandling, hvis du er medlem hos dem. Har du andre sundhedsforsikringer eller pensionsordninger, der giver tilskud til fysioterapi, kan de fortælle dig, om du kan få tilskud til Efterfødselspakken.

 

 Q: HVAD ER FORSKELLEN PÅ SYGESIKRINGEN DANMARK OG DEN OFFENTLIGE SYGESIKRING?

Der er nogle væsentlige forskelle på “Danmark” og Sygesikringen, som har betydning for din behandling hos AscendFys. Sygeforsikringen Danmark er en privat organisation som du skal betale for, at være medlem af. “Danmark” giver bl.a. tilskud til fysioterapi – uanset om det på en klinik der arbejder under den offentlige sygesikring eller ej. Den Offentlige Sygesikring giver kun tilskud til fysioterapi, hvis fysioterapeuten har et ydernummer, dvs. at han/hun arbejder under den offentlige sygesikring. AscendFys arbejder ikke under den Offentlige Sygesikring, så der gives ikke tilskud herigennem – kun hvis du er aktivt medlem af Sygeforsikringen Danmark får du tilskud.

 

Q: HVOR KAN JEG TILMELDE MIG EFTERFØDSELSPAKKE?

Tilmeld dig via eventet for Efterfødselspakken på vores FB-side: https://www.facebook.com/Ascendfys/ eller send en sms til fysioterapeut Charlotte Porsgaard på tlf. 29 87 75 96. Oplys dit navn, antal (fx din mødregruppe) og træningsdato du tilmelder.

 

Q: HVOR LANGT FREM I TIDEN, HAR JEG MULIGHED FOR AT BOOKE EN PLADS TIL TRÆNING PÅ EFTERFØDSELSPAKKEN?

Du kan tilmelde dig holdtræning og behandling, så langt frem i tiden som, du ønsker.

 

Q: HVOR SKAL JEG MØDE OP TIL EFTERFØDSELSPAKKEN?

Efterfødselspakken afholdes i Ascendfys’ lokaler på Poppelstykket 8, 2450 Kbh SV

 

Q: HVOR LÆNGE VARER EFTERFØDSELSPAKKEN?

Det bestemmer du selv. Du køber 5 x træning og 2 x gange behandling, så du kommer roligt og forsvarligt i gang ovenpå din graviditet og fødsel, men det er helt op til dig selv, hvornår du tilmelder dig træning og booker din behandling. Se mere omkring Efterfødselspakken her: www.Ascendfys.dk/smertelounge/

 

Q: HVORNÅR FOREGÅR EFTERFØDSELSPAKKEN?

Træningstid: MANDAG KL 11-12 Tider for behandling: On-line book din behandling i de åbne tider hos fysioterapeut Charlotte Porsgaard på vores hjemmeside: https://ascendfys.dk/booking/, eller aftal en tid til din behandling om  formiddagen udenfor tiderne på on-line booking med Charlotte, når du er til træning eller ring på 29 87 75 96.

 

Q: HVORNÅR SKAL JEG MØDE OP PÅ EFTERFØDSELSPAKKEN?

Du skal som udgangspunkt møde til tiden til træning og behandling. Det er en god ide at tage hjemmefra i god tid og møde op i god tid.

 

Q: KAN JEG KUN TRÆNE I DEN FASTLAGTE TRÆNINGSTID?

Som udgangspunkt ja. Men hvis du har overskud til at træne mere, kan du sparre med forløbets fysioterapeut herom og få lagt en realistisk træningsplan.

 

Q: ER DET TIDSKRÆVENDE OG VIL DET FORSTYRRE MIN HVERDAG?

AscendFys’ Efterfødselspakke indeholder 6 timer, fordelt som 5 x træning og 2 x ½ times fysioeterapeutisk behandling, som du selv tilmelder dig og booker efter eget ønske.

 

Q: HVAD SKAL JEG HAVE MED TIL EFTERFØDSELSPAKKEN?

Det vil være en fordel at møde op i behageligt tøj og evt. lidt at drikke. Ascendfys stiller alt udstyr til rådighed og vi serverer vand, kaffe og the.

 

Q: HVAD GØR JEG HVIS JEG BLIVER FORHINDRET I AT MØDE OP?

Hvis du er forhindret i at møde til træning, skal du melde afbud til forløbets fysioterapeut. Du kan ringe eller send en sms til tlf: 29 87 75 96.

 

Q: HVORFOR SKAL JEG MELDE AFBUD?

Af hensyn til holdets antal max deltagere og de andre tilmeldte, er det en stor fordel for fysioterapeuten at vide, hvor mange der møder op.

 

Q: HVILKEN BAGGRUND HAR FYSIOTERAPEUTEN?

AscendFys’ Efterfødselspakke er  udviklet og afholdes af fysioterapeut Charlotte Porsgaard. Charlotte blev uddannet fysioterapeut i 2011 og har siden efteruddannet sig i manuel fysioterapi og smerter. Charlotte har arbejdet med graviditets- og fødselsrelaterede problematikker siden 2011 og har et personligt kendskab til problematikkerne fra sin egen graviditet. For mere information, læs om Charlotte på hjemmesiden: www.ascendfys.dk > kontakt > mød teamet.

 

Q: HVAD INDEHOLDER EFTERFØDSELSPAKKEN?

AscendFys’ Efterfødselspakke indeholder 6 timer fordelt som: 5 x 60 min træning (inkl. 10 min afspænding) 2 x 30 min fysioeterapeutisk behandling

 

Q: HVORFOR ER DET VIGTIGT AT RESTITUERE/AFSPÆNDE?

Afslapning og afspænding er vigtige midler, når vi skal komme os ovenpå hårde fysiske belastninger som graviditet og fødsel. Afslappende aktiviteter som afspænding signalerer trivsel, ro og kontrol, hvilket stimulerer kroppens restituerende processer som fx heling, genopbygning, lagring af energi og fordøjelse. På Efterfødselspakken gør vi noget ud af denne del, fordi det ofte er den del mødre nedprioriterer pga. manglende tid og overskud, men også fordi, mange faktisk har svært ved det.

 

Q: JEG HAR LÆRT, AT DET SKAL BLIVE VÆRRE, FØR DET BLIVER BEDRE, ER DET FORKERT?

Som udgangspunkt: ja. Det er ofte fornuftigt, at respektere sine smerter, særligt når vi taler om langvarige, kroniske smerter. Når det er sagt, så findes der andre smertetyper, fx dem vi oplever i forbindelse med stivhed og stramhed, hvor vi godt må arbejde lidt ind i smerten, for at øge vores bevægelighed, selvom det producerer ømhed og øger smerten lidt . Almindelig ømhed i kroppen i forbindelse med træning, må vi også godt træne med i et moderat omfang.

 

Q: JEG ER IKKE SÅ TRYG VED STORE GRUPPER. KOMMER DER MANGE ANDRE?

På Efterfødselspakken kan der max være 8 deltagere på et hold. Med 8 deltagere på et hold er der mulighed for at træne sammen med andre på et lille hold, hvilket mange finder meget motiverende. Omvendt er holdet ikke større end, at fysioterapeuten hver gang kan nå rundt og korrigere alle, der måtte have brug for det.

 

Q: SKAL JEG LAVE NOGET SAMMEN MED DE ANDRE PÅ HOLDET?

At træne sammen med andre giver mulighed for flere træningsvariationer. Det giver også mulighed for at træne lidt sammen, men man har altid mulighed for at sige fra på Efterfødselspakken.

 

Q: JEG HAR MEGET ONDT! – ER EFTERFØDSELSPAKKEN FOR HÅRD FOR MIG?

Som udgangspunkt, nej. Uanset omfanget af dine smerter vil du næsten altid kunne deltage på Efterfødselspakken. Efterfødselspakken er netop udviklet, så mødrene kan træne og arbejde med sine gener og smerter. En fordel ved et lille hold er også muligheden for at graduere undervejs, så de passer til alle. Der kan selvfølgelig være særlige omstændigheder. Du er altid velkommen til at kontakte fysioterapeut Charlotte Porsgaard, for en uddybende samtale om din tvivl om dine smerter.

 

Q: VIL JEG KUNNE FØLGE MED, SELVOM JEG IKKE HAR TIDLIGERE TRÆNINGSERFARING?

Træningserfaring er ikke en forudsætning for at deltage på Efterfødselspakken.

 

Q: KAN JEG DELTAGE PÅ EFTERFØDSELSPAKKEN HVIS JEG HAR EN SKADE?

Mødrene, jeg ser i klinikken, der har inspireret til Efterfødselspakken, har enten nye eller gamle fysiske skader fra graviditet og fødsel, som en del af deres problematik. Ofte i kombination med andre skader. Det er bl.a. skaderne, vi arbejder på at genoprette med den ugentlige træning. Skader, der kræver fuldstændig immobilitet, fx brud, eller meget svære neurologiske forstyrrelser, kan man dog ikke træne med.

 

Q: HVOR GAMMEL SKAL MAN VÆRE FOR AT DELTAGE PÅ SMERTELOUNGEN?

Der er ingen aldersgrænse på Efterfødselspakken.

 

Q: JEG FØLER IKKE OVERSKUD TIL AT FØLGE FORLØBET 100%, FX SYNES JEG, AT 1 TIMES TRÆNING 5 UGER I TRÆK ER MEGET:

Et nedsat overskud er et velkendt fænomén efter graviditet og fødsel og det har vi fuld forståelse for hos Ascendfys. Derfor kan du tilmelde dig træning og booke din behandling, når du har lyst,  tid og overskud til det. Heldigvis er det ofte sådan, at når vi bruger lidt energi på konstruktive og meningsfulde aktiviteter, så får vi lidt mere energi af det. Efterfødselspakkens formål er netop at øge dit overskud udover at sænke dine gener, så du kan fortsætte din træning og genoptage din tilværelse efter graviditet og fødsel med så få gener som muligt.

 

Q: HVORDAN FÅR JEG DET STØRSTE UDBYTTE AF ASCENDFYS’ EFTERFØDSELSPAKKE?

Det er en rigtig god ide at lave plads til Efterfødselspakken i din kalender, så du har overskud til at møde op og deltage så aktivt som muligt til træning og afspænding. Du behøver ikke bruge Efterfødselspakken i 5 sammenhængende uger, men vi anbefaler at du booker et rimeligt sammenhængende forløb, som du kan mærke effekten af og bygge ovenpå efterfølgende. Træning efter Efterfødselspakken kan du tale med fysioterapeut Charlotte Porsgaard om.

 

Husk vi selvfølgelig også har tilfredshedsgaranti på fysioterapi. Det vil sige, er du ikke tilfreds får du pengene tilbage.tilfredshedsgaranti AscendFys
Det vil derfor aldrig være spildte penge at træne med AscendFys!

Har du nogen spørgsmål i forhold til en skade, genoptræning eller andet, er du altid velkommen til at skrive til os her:

ascendfys fysioterapi       AscendFys Facebookside: www.facebook.dk/ascendfys
ascendfys fysioterapi
       AscendFys E-mail: info@ascendfys.dk

Share This