fbpx
29 87 75 99

Hvis du spørger mig så ja! Det er måske en kontroversiel udtalelse, men jeg mener det kan have sin berettelse en gang i mellem.

Jeg mener naturligvis ikke at man slår sine patienter, men en gang i mellem må man godt brug en fysisk hård aktivitet til at hjælpe patienten med at ændre adfærd.

Hvis dette gøres med omhu, kan det have en underfundig effekt på depression.

Mange med depression bliver strøget med hårene og rost konstant, men har ingen gavn af det fordi de ikke kan tage i mod det.

Deres selvværd er simpelthen så lavt at de er uimodtagelige overfor positiv forstærkning.

Deres sygdom gør at de slet ikke hører det eller i nogle tilfælde får det fysisk ubehageligt.

Derfor vælger jeg til tider at gøre det modsatte.

“10 armstrækkere!”

Et eksempel kan være at en patient ikke kan gennemføre en øvelse og undskylder overdrevet for den manglende evne. Her kan jeg finde på at sige : “du skal ikke sige undskyld. Det koster 10 armstrækkere “

De er så vant til at undskylde og gøre sig små og den adfærd “belønner” jeg. Jeg følger herefter ALTID op med ros og opbakning. Jeg understreger at det er vigtigt at efter man har “belønnet,” så bruger man tid på at bygge patienten op.

Forklar patienten hvor vigtigt det er at kunne sige fra ( Fordi det ofte er grunden til at de er kede af det ), at det er ok at sige fra og hvor godt det er, at de aktivt er i gang med at gøre noget ved deres situation. Min oplevelse er at de hurtigt stopper med at undskylde for sig selv.

Det samme gælder udtalelser som:” jeg er også dum og det kan jeg jo ikke fordi ” 10 ARMSTRÆKKERE! Vi ved efterhånden hvor vigtigt sproget er for vores selvopfattelse, derfor sætter jeg aktivt ind for at ændre patientens sprogvaner og derved opfattelsen af dem selv.

 

Modtag relevante tips og tricks fra AscendFys igennem vores #FysFakta ved at LIKE vores Facebookside.


/AscendFys

Giv os et kald på 29 87 75 89, så finder vi ud af at booke de rigtige tider til dig – og så langt frem i tiden som muligt. Alternativt skal du gå ind på AscendFys.dk/booking og booke selv.

Husk vi selvfølgelig også har tilfredshedsgaranti på fysioterapi behandlinger. Det vil sige, er du ikke tilfreds får du pengene tilbage.
Det vil derfor aldrig være spildte penge at lade AscendFys hjælpe dig med din problematik!

Share This