29 87 75 30

Skitræning er vigtig for at undgå skiskader via en knæskade, rygskade, ankelskade eller andet i bevægeapparatet

Danskere kommer oftere til skade på skiferien, sammenlignet med vores naboer. Det viser tal fra forsikringsselskabet Tryg. Sidste år, registrerede Tryg Alarm 1.342 skiskadede danskere på pisterne i Østrig, Frankrig, Italien og Schweiz. Følg vores skitræning udarbejdet af fysioterapeuterne hos AscendFys, og undgå skiskader.

Squat

Stå med fødderne i en skulderbreddes afstand og armene strakt frem foran kroppen. Bøj ned til 90 grader i knæene og pres op igen. Ryggen holdes ret og blikket frem under hele bevægelsen. Alternativt kan den dybe stilling holdes i nogle sekunder før der presses op igen.

Lunge

Stå med hænderne i siden og det aktive ben et godt stykke foran det andet. Bøj ned til 90 grader i knæet og pres op igen. Overkroppen holdes oprejst og blikket frem under hele bevægelsen. Gentag med det modsatte ben.

Hop fra side til side

Stå med benene i hoftebredes afstand. Hop fra side til side, mens du svinger armene som havde du et par skistave i hænderne

Lårcurl

Lig på ryggen med armene ned langs siden og måtterne midt under hælen. Stræk ud i knæleddet til knæet er strakt og fodsålen peger lige frem. Træk hælene tilbage mod bagdelen mod sædet, samtidigt med bækkenet løftes op fra gulvet.

Opstigning på trin eller stol med eller uden benløft

Sæt et ben på kassen som står foran dig. Vær påpasselig med at knæ og tæer peger lige frem og i samme retning. Læg hele vægten på benet der er på trinnet. Løft dig op med det ben som står på trinnet. Stram forsiden af låret og bagdelen således at du strækker benet du står på ud. Modsat ben løftes op bøjet. Sænk benet langsomt ned igen og gentag med samme ben.

Skrå mavebøjning

Lig på ryggen med benene bøjet og den ene ankel hvilende på det andet knæ. Hold hænderne bag hovedet. Løft hovedet og overkroppen og drej i retning af knæet på benet med den løftede fod. Gentag til den modsatte side.

Skøjtehop på et ben

Stå med hænderne i siden. Hop sidelæns skiftevis med hvert ben.

Maveliggende diagonalløft

Lig fladt på maven med armene strakte over hovedet. Løft den ene arm og det andet ben strakte op fra gulvet og sænk dem langsomt ned igen. Løft derefter modsatte arm og ben.

Sumo squat

Stå med bred benstilling. Gå ned til 90 grader i knæene eller dybere hvis du kan. Vær opmærksom på at at knæ og tæer peger samme vej. Før dig op til udgangsposition igen.