29 87 75 99

Udendørs Træning, Motion og fællesskab:

Hvis du ikke allerede har besluttet dig, så læs med her og oplev, at udendørs træning i København har så mange fordele at det bliver netop din fortrukne træningsform.

Træning udendørs har efterhånden været en trend i København og resten Danmark i lang tid og er et sundt og sjovt alternativ til det traditionelle fitnesscenter.  Her er god plads, højt til himlen, uendelige muligheder for variation og spændende udfordringer. Mange sundhedsprofessionelle råder ligefrem danskerne til vælge udendørs områder til deres træning og motion, da fordelene er mange.

I dette indlæg lærer du om hvad udendørs træning er og hvordan du kommer i gang. Vigtigst af alt; du får opskriften til hvordan du får mest muligt ud af træningen.

Læs mere her, bliv inspireret – og find ud af om udendørs træning er noget for dig.

Hvad er udendørs træning og hvordan virker det?

Udendørs træning er typisk funktionel styrketræning og konditionstræning i naturen. Det foregår primært med egen kropsvægt, og giver dermed en god forudsætning for at overføre sin effekter til hverdags-rutinerne, fordi øvelser mv ligner de ting, man normalt foretager sig.

Træning i det fri er, selvsagt, underlagt naturens retingslinier og “regler”. Det medfører en behagelig alsidighed og ydmyghed overfor kontekst og situation. Der er altså ikke noget der hedder “jeg kan kun dødløfte, hvis min specielle stang er ledig”. Man må bare følge med, og det lige fedt om vejret er varmt, koldt, vådt eller tørt. 

Er træning udenfor overhovedet noget for mig?

Uden at kende netop dit behov og potentiale vil det med stor sandsynlighed være et klart; Ja!

Du vil kunne udnytte situationer og områder i naturen, der vil give dig samme udbytte som maskinerne i træningscenteret. Det kan dog være lidt sværere, at kende tilstrækkeligt med øvelser, til at kunne ramme alle muskelgrupper. Og, du vil ofte have behov for at være kreativ og opfindsom når du skal sammensætte din træning for ikke “bare” at ende med almindelig løbetur.

Set bort fra ovenstående, så findes der virkelig mange fordele ved at tage træningen udendørs.

 

Læs dette indlæg: 9 GRUNDE TIL AT TRÆNE UDENDØRS – HELE ÅRET og få mere inspiration.

Kvinder, der udfører planke-øvelsen under udendørs træning, i søndermarken

Hvordan kommer jeg selv igang?

Træning i naturen vil ofte indeholde meget andet end bare funktionel styrketræning og vil være blandet med konditions- og kardiotræning i form af løb, sprint, spring og andet. De udendørs omgivelser giver også rigtig gode muligheder for stafet, intervalløb og bakkeløb. Vi anbefaler at du forsøger, at have 1-3 fokuspunkter for den enkelte træning, så 

Funktionel udendørs træning

Funktionel styrketræning dækker over øvelser som involverer hele din krop og ikke bare enkelte muskelgrupper hver for sig. Funktionelle øvelser er altså det direkte modsatte af styrketræningsøvelser udført i maskiner – og det er noget der giver resultater!

Store flerledsøvelser giver et langt større udbytte end små isolerende øvelser, og det får effektivt trænet hele dit bevægeapparat. Du vil, med høj sandsynlighed, høre dig selv sige “puhh jeg er øm i muskler jeg slet ikke vidste, at jeg havde” efter en god funktionel træning. 

Hertil vil funktionel træning med brug af flerledsøvelser vær langt mere overførbar til din dagligdag. Det vil altså sige, at den styrke du opnår gennem funktionel træning, vil medvirke til at give dig større fysisk overskud i hverdagen – fordi du i hverdagen bruger musklerne på samme måde som ved funktionel styrketræning.


Hvad er nødvendigt for at dyrke udendørs træning?

Intet, du ikke har i forvejen, er nødvendigt. Du kan nøjes med behageligt tøj som du kan bevæge dig i (og, som kan tåle at blive beskidt), løbe- eller træningssko og gå-på-mod. Andet skal du faktisk ikke nødvendigvis bruge. Dog, er vejr og temperatur en faktor der skal tages højde for. Det er ikke farligt at blive hverken kold eller våd, men det er rart at være klædt hensigtsmæssigt på.

En tommelfingerregel ift beklædning er: Når du skal være aktiv skal du have tøj på, som du ville have hvis det var 10 grader varmere.

Ting at overveje til din egen træning:

Find et passende sted at lave din træning. Det kan være en græsplane, en skov eller noget helt tredje – det er op til dig!

Find gerne et sted med træer du kan benytte til diverse øvelser, bakker du kan sprinte opad og frie arealer, hvor der er god plads. Samtidig er det naturligvis en fordel med et sted, hvor du ikke forstyrrer andre.

Du kan lave mange øvelser udelukkende ved brug af din egen krop, samt det du finder i naturen såsom bænke, bakker, træer og lignende.

Med din egen kropsvægt kan du udføre øvelser som squat og dips ved bænke, kropshævninger i træer, lunges, armbøjninger og lignende.

Træning i naturens omgivelser er for mange nemmere at gå i gang med end træning i et fitness center. Men, det skal stadig struktureres og planlægges, hvis det skal resultere i fremgang – hvilket desværre er noget mange glemmer.

Du bør ikke bare træne med hovedet under armen, men i stedet have en nogenlunde ide om hvor du vil hen, samt hvordan du kommer dertil. Det er uanset om du ønsker vægttab, øget muskelmasse, forbedret kondition eller noget helt andet.

Sammensæt et træningsprogram, som du følger – få evt. hjælp af en dygtig personlig træner eller fysioterapeut. Et godt træningsprogram kræver lidt viden at lave, og det bør altid laves i forhold til dine målsætninger og forudsætninger.

Et individuelt tilpasset træningsprogram vil altid være overlegent i forhold til et træningsprogram, du finder på internettet. Vi har nu alligevel lavet et eksempel, som du kan se her:

Sådan her, kan din udendørs træning se ud

Udvikling og progression i din træning er vigtigt. Du kan eksempelvis udføre flere gentagelser, sværere øvelser eller gennemføre dine øvelser på kortere tid.

Sidst men ikke mindst, så er det selvsagt vigtigt, at du lærer korrekt teknik i diverse øvelser.

Udendørs træning i Søndermarken

AscendFys har samlet alle fordelene ved at træne udendørs. Vi kombinerer alle ovenstående faktorer og har derfor udarbejdet en træning udendørs, som er egnet alle der trives i et smukt miljø, med udfordringer i alle afskygninger.

Vi tilrettelægger træningen i en intensitet, så alle aldre og fysisk tilstand kan være med. Træningen bliver struktureret og afholdt af vores personlige trænere og autoriserede fysioterapeuter. Da det er fysioterapeuter, der varetager træningen, vil du derfor være sikker på, at vi med vores faglige viden kan tilrettelægge en træning, der er skadesforebyggende og hensigtsmæssig. Vi tager højde for netop dit fysiske niveau, og modificere og tilrettelægger øvelserne, så også du kan være med.

Vores mål er at skabe en glæde og motivation ved at træne udendørs med rette professionelle assistance til at få det optimale ud af ugens træning. Vi ser naturen som det perfekte træningscenter for alle der ønsker et alternativ til et indendørs træningscenter.

Placering og mødeSted:

Vores udendørs træning foregår i Søndermarken, København. Vi mødes ved T-krydset som dannes af vejene ‘Bag Søndermarken’ og ‘Valby Langgade’. Du kan se på kortet nedenfor, hvor præcis vi samles før træningen.

Husk vi hos AscendFys altid har Tilfredshedsgaranti på alle vores tiltag. Er du ikke tilfreds med din behandling eller anden ydelse, får du pengene tilbage.

AscendFys er derfor altid det sikre valg, uanset om du skal med til udendørs træning, have en fysioterapeutisk behandling eller andet!

Har du spørgsmål i forhold til din egen udendørs træning, eller AscendFys’ holdtræning i Søndermarken, så er du altid velkommen til at kontakte os her:

8 + 10 =

Du må også gerne skrive via vores Sociale medier, og Følg os, for at få den nyeste viden og direkte adgang til os.