fbpx
29 87 75 99

BENTE OG STOKKEN

“Ugens patienthistorie” handler om en patient, der har udmærket sig.  

Personfølsomme data  udelades altid og Bent/Bente er dæknavne.

Smerte Loungen lærte jeg Bente at kende.

Bente havde fibromyalgi og et langt udredningsforløb bag sig.

Det lidt usædvanlige ved Bente var, at hun gik med stok, trods sin unge alder. Det gjorde hun, fordi hun oplevede mange bensvigt i løbet af dagen og ikke rigtig stolede på sine ben. “Hver gang, jeg rejser mig, skal jeg lige have forbindelse til mine knæ”, sagde hun. Derfor stod hun også altid på let bøjede knæ.

Bente havde besluttet, at smerterne og generne ikke skulle styre hendes liv og derfor, gjorde hun bl.a. meget ud af sit udseende hver dag, så hun ikke så syg ud og skilte sig ud fra mængden.

Når Bente trådte ind af døren skiftede rummet simpelt hen farve. For hun klædte sig i PANGfarver, spraglede mønstre og skiftede hårfarve fra uge til uge, så håret passede til tøjet – og omvendt J

Selvfølgelig passede stokken også til outfittet. Hun havde stokke med dyreprint, blomsterprint og i alle regnbuens farver.

Bente var en smuk ung kvinde.

En konsekvens af indsatsen, for at aflede andres opmærksomhed fra sygdommen og smerterne, var, at i stedet for at passe ind, kom Bente til at skille sig ud med sit udseende. Temmelig meget faktisk.

En dag sad vi sammen i en lille gruppe  smertepatienter sammen på forløbets Videns Lounge og Bente fortalte, at hun faktisk var rigtig ked af al den misforståede opmærksomhed:

“Hvorfor går du med stok?,” spørger de – “sådan en ung, smuk kvinde som dig!” Jeg har ikke overskud til spørgsmålene og det tager modet fra mig at svare det samme igen og igen”, fortalte hun.

Der blev stille i gruppen.

For hvad svarer man lige til det?

Efter et stykke tid, rakte én af de andre i gruppen ud efter stokken og sagde: “Det kan da godt være, sådan en stok er god at støtte sig til – men den er også god til at slå folk, der stiller dumme spørgsmål, oveni hovedet med.”

Gruppen brast i latter! Så forkert – og så rigtigt sagt på samme tid.

 

Jeg ved ikke, om Bente tog mod rådet.

Men den dag gik hun rank og oprejst ud af døren.

 

Charlotte Porsgaard, Fysioterapeut på Smerte Loungen

Share This